top of page

5 gode råd til indflydelse

Der er mange måder, du kan få indflydelse på. Og nu hvor kommunalvalget er skudt i gang, er det en oplagt mulighed. 

​

Du kan medvirke til, at handicappolitik aldrig er ’ude at øje – ude af sind’. Politikerne skal tænke handicappolitik, når de sætter sig omkring bordet i byrådssalene.
 

Muskelsvindfondens næstformand Janne Sander giver her nogle gode råd til, hvordan du kan få indflydelse. Hun har i årevis arbejdet med at få politikere i tale op til kommunal- og folketingsvalg. Hun er samtidig formand for Handicaprådet i København.

1. Kom af sted til valgmøderne

Det mest simple er at sørge for at være synlig over for toppolitikerne i dit område. Fokuser på spidskandidaterne da der er størst sandsynlighed for, at de bliver valgt ind. Sørg for ikke at skælde ud på politikerne, men derimod at knytte bånd. Og blot det at møde folk med et handicap gør indtryk. 

​

​

2. Hold egne valgmøder

– og gerne på et sted der har pondus. Du kan også forsøge dig med et webinar, altså inviter politikere, journalister og andre relevante til et online møde. Det kan gøre, at der er flere, der får mulighed for at deltage. Men sørg for at teknikken er i orden.

3. Vælg en god ordstyrer

– og det er ligegyldigt om det er på et fysisk møde eller online. Men den der styrer slagets gang skal have god gennemslagskraft og gerne en som ved sit navn alene kan få flere til at møde op.

4. Skyd med spredehagl

– inviter alle de gæster, du kan komme i tanke om. Brug Facebook, Twitter og Instagram. Inviter også lokalpressen og ring til dem dage før, så de er forberedt.

​

5. Optag gerne valgmødet

– hvis du optager mødet på video eller blot på lydfil, så kan du bruge det bagefter til både at holde politikerne op på, hvad de lovede, men også på at nå bredere ud, og på at nå dem, der ikke kunne deltage på dagen.

Hvad er et webinar?
Et webinar er et online møde, hvor del-tagerne sidder hjemme foran computeren. De kan stille spørgsmål til oplægs
holderen 

og alle deltagere kan se spørgsmålene.

Det kan ikke erstatte et fysisk møde, men det kan give mulighed for flere deltagere.

bottom of page